Breng jouw voedsel van jouw keuken naar keukenkastjes van foodies

Wetailer democratiseert voedsel, buurt bij buurt. Het is een nieuwe manier van lokaal samenwerken, voor en door urban food makers, foodies en mensen die geloven in een nieuwe economie.

We weten dat er geweldige onontdekke bakkers, brouwers en jammakers zich onder ons bevinden. Wij willen jullie helpen om je product de bekendheid te geven die het verdient. Of je jouw product nu al ergens verkoopt, of alleen nog maar als hobby je broden in je eigen keuken bakt, via Wetailer kun je samenwerken met mensen bij jou in de buurt om jouw product van jouw keuken naar het keukenkastje van consumenten te krijgen.


Hoe je door lokaal samen te werken jouw product bij foodies, horeca en winkels in jouw stad in de keukenkastjes krijgt:

Test jouw Proefproduct & verkoop het voor in jouw stad 

Je allereerste commerciele product maken, of de volgende bovenop je bestaande productlijn, is een uitdaging. Je vrienden en familie likken hun vingers af bij jouw eten, en er is geen feest zonder jouw bier. Maar hoe weet je dat anderen het ook lekker zullen vinden?

Daarom kun je een Proefkeuken starten om jouw product te testen, en door jouw stad gefinancierd te krijgen. Jij zet de targets: bijvoorbeeld 100 cakes verkopen in Amsterdam. Wij nodigen foodies, horeca en winkels in Amsterdam uit om jouw Proefkeuken te steunen. Nadat je alle Voorproevers in jouw Proefkeuken een sample hebt bezorgd, kunnen zij jouw product vooraankopen, zodat jij de zekerheid hebt om het echt te gaan maken en op te schalen. 

Neem een kijkje in de Proefkeuken 

 

Werk samen met jouw buurt om jouw product te financieren en op te schalen 

Nadat je jouw product hebt voorgefinancierd, moet je het gaan opschalen. Helaas werken lokale wet- en regelgeving werken niet altijd mee om jouw product te maken en te verkopen. Door jou bestaande lokale voedselproducenten met een beetje ruimte te laten vinden, kun jij met hen samenwerken om je product tegen alle geldende regels en voorschriften te maken en lanceren. Commerciele keukens, productieruimtes en andere Wetailers kunnen zo hun productiecapaciteit beter benutten, en geven en krijgen zo wat terug van lokale startende voedselproducenten. Zie het als de Airbnb voor lokaal voedsel.

En tot slot, nu je product helemaal op smaak is, wil je de juiste verpakking en design. Werk samen aan je labels, logos en verpakkingen met studenten van lokale design academies en food colleges.  

 

Start jouw food startup in een paar klikken

Nu je van je testpanel klanten hebt gemaakt, is het tijd om fans van ze te maken en je bedrijfje te laten groeien.

Met onze software hoef je geen tijd en geld te besteden om je eigen webshop te maken. Wij hebben de palen voor je digitale winkeltje al in de grond geslagen. Je hoeft alleen maar aan te melden, zodat je vanuit je eigen dashboard jouw winkeltje vorm kunt geven, producten kunt toevoegen, orders en betalingen kunt regelen, en jouw bezorgingen kunt plannen of aan anderen kunt overlaten.

 

Breng samen lokaal voedsel 

Als je een food startup bent, wil je flexibel zijn en snel kunnen inspringen op klantvragen. En je wilt lokale connecties bouwen met de mensen die jouw bedrijfje een succes moeten maken: je klanten en je buurt. En uiteraard wil je je tijd besteden aan het allerbelangrijkste: de meest geweldige voedsel en dranken maken.

Daarom pakken we de logistiek wat anders aan dan je gewend bent. We geloven dat voedsel buurten samen brengt, en dat buurten samen voedsel kunnen brengen. Wij maken het makkelijk om buurten voedsel zelf van deur tot deur te brengen, zonder tussenkomst van bestaande, dure, energieverslindende diensten. We noemen het ‘Buurt Bezorgingen’, en ‘t is eigenlijk heel simpel. 

Meer over Buurtbezorgingen