Vergroot jouw Foodprint

We geloven in een toekomst waar consumenten zelf gaan produceren. We kunnen met z'n allen een bijdrage leveren aan een meer smaakvol, gezond en duurzaam voedselklimaat door samen deze toekomst te creeren.

Wij geven de tools om producenten, 'food democratisers' en consumenten te vinden die hierin willen bijdragen. Dit zijn de 3 manieren waarop jij je steentje kunt bijdragen.

 

Word lid van de Proeverij

Wil je de eerste zijn die nieuwe producten mag voorproeven?

Schrijf je dan in als Voorproever van een van de Proefkeukens bij jou in de buurt. Je ontvangt gratis een proefproduct van de food maker. Samen met de andere Voorproevers in de Proeverij test je het product, en geef je jouw Proefnotities. Als het enorm bij je in de smaak valt, kun je helpen om het product voor te financieren.

Als Smaakmaker koop je nu alvast een aantal producten of een abonnement, zodat de Chef met deze voorverkopen haar of zijn product verder kan verbeteren en opschalen. Zodra het product gereed is, krijg je het eindproduct bij jou thuis geleverd. Zo draag jij zelf direct bij aan beter voedsel in jouw buurt! 

Neem een kijkje in de Proefkeuken 

 

Deel je voedselproductie met anderen

Heb je productiemiddelen of tools die je kunt delen met andere food makers? Heb je een productieruimte of een 'commercial kitchen' die je kunt delen of verhuren met startende food makers bij jou in de buurt? Wil je zelf samen met andere food makers een food coop of productieruimte opzetten?

Schrijf je dan vandaag in als Food Booster, en help thuiskoks om hun testproducten legaal, snel en goedkoop op te schalen.

 

Lees meer over gezamenlijke voedselproductie 

 

Help om lokaal voedsel in jouw stad te brengen. Letterlijk.

We willen voedseltransport schoon, goedkoop en menselijk houden. We geloven dat voedsel buurten bij elkaar brengt, maar ook dat buurten samen voedsel kunnen brengen. Zowel food makers als consumenten kunnen zich inschrijven om te helpen om bestellingen op te pikken en af te leveren. Dit kan gewoon tijdens je normale ritjes. Zo kunnen food makers geld verdienen met hun reguliere transport, en foodies kunnen een zakcentje bijverdienen op hun weg naar school, werk of de tennisbaan. 

Lees meer over Buurtlogistiek