Help startende voedselproducenten in jouw buurt

We geloven in een toekomst waar consumenten gaan produceren. Prosumeren wordt dat genoemd. Wij proberen deze opkomende economie te ondersteunen door tools te bieden aan normale burgers om hun voedsel te verkopen en op te schalen, maar ook door consumenten een partner te maken in het succes van lokale voedsel makers. 

Door middel van lokale samenwerkingen tussen 'thuisproducenten', foodies en ambachtelijke food makers, kunnen we met z'n allen bijdragen aan een meer divers, interessant voedselklimaat waarin iedereen profiteert. 

We proberen lokaal voedsel te herinrichten door het makkelijk te maken voor normale mensen om hier een bijdrage aan te leveren, onder andere door het financieel aantrekkelijk te maken. Neem een kijkje wie in jouw buurt al helpt om lokaal voedsel een zetje te geven. 

Hoe kan jij bijdragen?

 

Deel je productieruimte of machines met andere food makers 

Heb je tools of gereedschap die door startende food makers in jouw buurt gebruikt kunnen worden? Heb je zelf productieruimte of een 'commercial kitchen' die geleend kan worden door food makers?  Wil je zelf een nieuwe productieruimte opzetten, maar wil je de kosten delen met gelijkgestemde producenten bij jou in de buurt?

Schrijf je dan in als Food Booster en maak je eigen portfolio op Wetailer. Je kunt zo kleine food makers helpen om hun product te produceren volgens alle lokale regels en wetgeving, zonder dat ze al hun geld hoeven te steken in het opschalen van hun productie. Het is een beetje als de Airbnb for food.  

Neem een kijkje wie er al hun productieruimte deelt bij jou in de buurt. 

Lees meer over buurtproductie. 

 

Help lokaal voedsel in jouw buurt te brengen. Letterlijk.

We willen je helpen om in aanraking te komen met de food makers in jouw buurt en samen nieuwe lokale producten tot stand te brengen. En vervoer willen we zo goedkoop, groen en menselijk mogelijk houden. We denken dat voedsel niet alleen buurten samen kan brengen, maar dat buurten ook samen voedsel kunen brengen bij elkaar.

Daarom helpen we jou om pakketjes op te pikken en af te leveren op je weg naar of van werk, school of huis, of wanneer je gewoon wat tijd over hebt en je toch een ritje op de bakfiets maakt.

 

Lees meer over Buurt Bezorgingen 

 

Help thuisproducenten de volgende stap te zetten

 Heb je specifieke wet-en regelgeving kennis over lokale voedselproductie? Financier je duurzamen voedselproductie? 

Zit je momenteel op een design academy, AMFI, of leer je aan een food academy? Oefen en verbeter je skills door kleine food startups te helpen met het ontwerpen van logo's en verpakkingen, terwijl je wat centen bijverdiend om je studie te bekostigen

Help lokale food makers de volgende stap te zetten, en schrijf je in als Food Helper.

Is Wetailer nog niet in jouw stad, en denk je dat jij kan helpen om het daar te brengen? Lees de voorwaarden voor Buurt Makers en zie hoe jij het verschil kunt maken. 

Neem contact op en zie hoe jij een Wetailer Community Maker kunt worden.